На Рівненській АЕС запрацював сучасний оздоровчий центр

У навчально-тренувальному центрі Рівненської АЕС розпочав роботу відділ функціонального підтримання кваліфікації персоналу на базі реабілітаційно-оздоровчого центру (РОЦ). Фахівцями відділу створюються належні умови для якісного оздоровлення, реабілітації та рекреації оперативного персоналу електростанції.

Сучасні технології щодо збереження здоров’я стають все більш актуальним завданням, адже є основою сталого розвитку будь-якого підприємства. Турбота про благополуччя персоналу стала частиною корпоративної культури виробництва.

За словами начальника відділу функціонального підтримання кваліфікації персоналу (ФПКП) Марії Юсин, основним завданням очолюваного нею підрозділу є функціональне підтримання оперативного персоналу Рівненської АЕС з метою успішного виконання професійних обов’язків, збереження професійного довголіття, зменшення психоемоційного напруження, запобігання професійному вигоранню, підвищення якості та задоволеності життям. «Відділ ФПКП пропонує відвідувачам реабілітаційно-оздоровчого центру комплекс реабілітаційно-рекреаційних заходів з урахуванням результатів оцінки їхнього фізичного стану. Вона включає в себе антропометрію, динамометрію, спірометрію, функціональні проби, оцінку фізичних якостей та рухової активності оперативного персоналу електростанції»,– коментує Марія Юсин

Функціональним підтриманням кваліфікації оперативників підприємства займаються дипломовані фахівці з вищою освітою за напрямком «фізична реабілітація» на основі розроблених на замовлення Рівненської АЕС рекомендацій Національного університету фізичного виховання і спорту України. За словами спеціалістів відділу, до основних засобів та методів функціонального підтримання належать: аеробні або кардіотренування (заняття на велотренажерах, оздоровче плавання, аквааеробіка); силові тренування; оздоровча гімнастика; спортивні ігри помірної інтенсивності (настільний теніс, більярд, баскетбол, волейбол); термоконтрастні впливи (сауна); оздоровчий масаж.

Зокрема, Марія Юсин підкреслила, що функціональне підтримання кваліфікації оперативного персоналу є обов’язковою складовою підготовки атомників. Проводиться з відривом від виробництва один раз на рік загальною тривалістю 24 годин з періодичністю 3 рази на тиждень по 4 години на день впродовж 14 днів. Кожен з оперативників має можливість продовжувати займатися за підібраною програмою і у вільний від роботи час двічі на тиждень у вівторок та четвер відповідно до графіку роботи відділу. Обрати зручний для себе час можна у «Журналі попереднього запису», який знаходиться в холі першого поверху РОЦ.  «У своїй роботі ми керуємося цілою низкою навчально-методичних матеріалів сучасної освітньої бази за напрямками реабілітація, рекреація, оздоровчий фітнес. Важливим завданням для нас є формування культури здорового способу життя у персоналу Рівненської АЕС», – підкреслила фахівець з фізичної реабілітації Тетяна Маркелюк.

Читать ещё:  Окупанти втратили кілька позицій неподалік Бахмута і Соледара, - Deep State

«Я лише тиждень тому розпочав відвідувати РОЦ, та уже маю відчутні результати. Дуже приємно займатися на новому сучасному тренажерному обладнанні та під керівництвом висококваліфікованих фахівців з фізичної реабілітації. Буду і надалі в вільний від роботи час продовжувати займатися у центрі згідно з підібраною програмою. Обов’язково рекомендуватиму своїм колегам скористатися можливістю оздоровитись у РОЦ», – коментує Тарас Степанець, оператор реакторного відділення РЦ-1 РАЕС.

«Функціональне підтримання у центрі додає енергії та покращує самопочуття для більш ефективного виконання професійних обов’язків. Більше всього люблю плавати в басейні. Відрадно, що у центрі він доповнений новітнім обладнанням: масажними водоспадами, протитечією, джакузі. Приємно оздоровлюватися під контролем професіоналів, прислухатися до їхніх рекомендацій», – зізнається Роман Устимук, старший оператор реакторного відділення РЦ-1.

У реабілітаційно-оздоровчому центрі, відтепер рівненські атомники мають можливість якісно оздоровитись та отримати фахові рекомендації зі збереження, зміцнення та покращення свого стану здоров’я. Безсумнівно, охорона здоров’я працівників електростанції, безпосередньо оперативного персоналу є одним з пріоритетних напрямків діяльності Рівненської АЕС.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *