Закон Володимира Бандурова дозволить атомникам отримати службові квартири у власність

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект, підготовлений народним депутатом України Володимиром Бандуровим у співавторстві з іншими депутатами.  Прийняття цього закону дозволить працівникам державних підприємств, які проживають у службовому житлі, отримувати його у власність. Ця норма стосується не всіх держпідприємств, а лише тих, що знаходяться у списку підприємств, які не підлягають приватизації і в яких 100% акцій належить державі.

Закон Володимира Бандурова дозволить атомникам отримати службові квартири у власність  Подробнее читайте на Юж-Ньюз: https://xn----ktbex9eie.com.ua/archives/6739
Володимир Бандуров Народний Депутат України

На прийняття цього закону чекають тисячі працівників вітчизняних АЕС, які раніше зверталися до Володимира Бандурова як до голови профільного парламентського підкомітету з проханням розглянути на законодавчому рівні можливість приватизувати службове житло. В цих квартирах вони з сім’ями живуть роками, і в той же час не мають на своє житло ніяких прав. З огляду на ці звернення депутат і став одним із розробників відповідного законопроекту, який є вкрай важливими для атомників, у тому числі й для працівників Запорізької АЕС.

– На сьогодні чисельність працівників атомних електростанцій становить понад 31 тисячу чоловік, з них на квартирному обліку перебуває майже 5 тисяч осіб. Для мене дуже важливо, щоб атомники, які працюють в стратегічно важливій галузі вітчизняної економіки, не залишалися зі своїми проблемами один на один. Прийняттям цього закону ми зможемо вирішити одну з нагальних їхніх проблем. Співробітники станцій, які сьогодні проживають в службових квартирах, тепер зможуть їх придбати в свою власність. А підприємства, в кінцевому підсумку, зможуть позбутися непрофільних активів, – вважає автор закону Володимир Бандуров і додає: – На жаль, перед нами останнім часом гостро постала проблема відтоку кваліфікованих спеціалістів із різних галузей, які їдуть працювати за кордон. У тому числі – й з метою накопичити кошти на придбання житла. Прийняттям цього закону ми також вирішимо проблему збереження висококваліфікованих працівників АЕС на своїх робочих місцях.

Читать ещё:  Закон про національну безпеку. Що він змінює і навіщо це Україні?

Подібна практика успішно існувала на ряді підприємств у 2004-2012 роках і дозволяла вирішити житлову проблему багатьох працівників. Процедура продажу такого житла була врегульована ще у 2008 році постановою Кабміну №313. Крім того, вартість квартир береться не зі стелі, а проводиться незалежна оцінка вартості, в обов’язковому порядку узгоджується з Фондом держмайна і профільним міністерством.

Джерело: http://bandurov.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *