Запрошуємо до обговорення питань реалізації заходів з підвищення рівня безпеки АЕС

У місті-супутнику ЮУАЕС Южноукраїнську 12 листопада відбудуться публічні обговорення питань реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КзПБ), а також її плану екологічних та соціальних заходів.

ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізує Комплексну (зведену) програму підвищення безпеки з метою неухильного подальшого підвищення ядерної безпеки, забезпечення ефективної та надійної роботи енергетичної галузі, доведення безпеки атомних енергоблоків України до рівня, що відповідає міжнародно визнаним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля (Постанова Кабінету Міністрів України №1270 від 07.12.2011 р.).

Зведені заходи КзПБ, їх переліки за типами енергоблоків, а також картки кожного заходу програми оприлюднені мовою оригіналу на офіційному веб-сайті ДП НАЕК «Енергоатом» за посиланням: http://energoatom.kiev.ua/ua/actvts/integrated_security_program/

Витрати на виконання КзПБ здійснюються за рахунок власних коштів НАЕК «Енергоатом», а також коштів, наданих як кредити Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Євратомом. Для проектів, що кредитуються ЄБРР, банком визначені спеціальні Вимоги щодо реалізації проекту для ключових аспектів з екологічних та соціальних питань і впливів. Якщо, як у випадку з КзПБ, запропонована діяльність стосується існуючих об’єктів або майданчиків, позичальник має прийняти та впровадити План екологічних та соціальних заходів (ПЕСЗ), а також скласти, оприлюднити та виконувати План залучення зацікавлених сторін (ПЗЗС) протягом виконання проекту. ПЕСЗ КзПБ та ПЗЗС КзПБ були оприлюднені та залишаються доступними на офіційному веб-сайті ДП НАЕК «Енергоатом» за вказаним вище посиланням.

Відповідно до положень ПЕСЗ КзПБ та ПЗЗС КзПБ, з метою підтримання конструктивних тривалих взаємовідносин з особами як всередині країни, так і за її межами, які зазнають або потенційно можуть зазнати впливу від реалізації КзПБ, та іншими зацікавленими щодо реалізації КзПБ сторонами, включаючи екологічні та соціальні аспекти, НАЕК «Енергоатом» проведе публічні обговорення питань реалізації КзПБ та ПЕСЗ КзПБ у місті-супутнику ЮУАЕС Южноукраїнську.

Читать ещё:  Звернення працівників Запорізької АЕС до світової спільноти

Захід відбудеться в інформаційному центрі ВП ЮУАЕС за адресою:

м. Южноукраїнськ, бул. Шевченка, 8а.

Початок обговорення о 10.00.

Запрошуємо до участі всіх зацікавлених осіб.

Контактна особа – Зібніцький Роман Григорович, начальник відділу інформаційно-іміджевих проєктів. Тел. (044) 277-79-08, ; e-mail: pr@atom.gov.ua

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *