Южноукраїнськ — АБИ КЕРУВАТИ МІСТОМ, ВОНИ ЙДУТЬ НА ВСЕ. Міський голова В. Пароконний

В історії життєдіяльності міста були тривожні ситуації, та, яка виникла з дитячим садком №8, одна з них. З кінця 80-х років, на попередній роботі мені довелось приймати десятки актів до підземних комунікацій за графою – «вертикальне планування».

Всі ці документи свідчили про насипні ґрунти, якими вирівнювали рельєф місцевості. Особливо виділялась долина яру через все місто аж до Південного Бугу. В грудні 2015 року я був на роботах укріплення прибудови до ЗОШ №4.

Заходами за фаховим експертним висновком було зупинено руйнування важливої частини цієї школи.

В створі згаданих насипних ґрунтів є і ДНЗ-8.

І ось ситуація повторюється, але у вигляді аварійності від вкрай непрофесійних дій керівної ланки ДІМГ за договором укріплення частини будівлі ДНЗ-8 від 15.08.2018р. З кінця серпня 2019 року з’ясовуються перші ознаки того, що п’ять з половиною мільйонів гривень бюджетних коштів дуже схоже, що марно витратили на вказане укріплення дитсадку, бо там з’являються тріщини.

Що характерно. Група депутатів міської ради та її секретар Дзюбенко Л.П. ніяк не реагують на факт провального договору та не зачіпають тих, хто його підписав і хто мав би контролювати такі відповідальні роботи. Навпаки, вони розпочали пошук засобів, як звинуватити осіб, які щодо  способу виконання тих робіт ніякого відношення не мали.

Придивіться. Аби відвести загрозу від осіб – директора ДІМГ Валюшка С.Г.,  його заступника Божка В.А. та декого з начальників відділів Департаменту, а також Дзюбенко Л.П., які мали б знати про ризик способу виконання таких відповідальних робіт ще в серпні 2018 року, маємо брудну компанію дезінформації міста фактично в захист проекту зі «смолою» на ДНЗ-8 замість провірених по ЗОШ 4 засобів. Тут доречно згадати народну мудрість – на  кому «горить шапка»?

Підле те, що для видимого прикриття справжніх винуватців «браку рішення по смолі» в укріпленні ДНЗ-8, використали надії дітей та ввели в оману батьків. Почали з того, що цинічно і незаконно блокували виділення бюджетних коштів на вкрай потрібну швидку експертизу. В таких випадках без неї ніяких висновків, що ж робити далі, отримати неможливо, попереду зима.

Директору ДІМГ Валюшку С.Г. висловили недовіру міської ради і Він звільнився в серпні  2019р., його заступник Божко В.А., теж звільнений з посади. Було мовчання відповідальних  начальників відділів цього Департаменту в провалі термінів здачі в експлуатацію низки соціально важливих об’єктів і по рішенню «смола – ДНЗ-8» вони теж мовчали. Постало питання недовіри.

Тому виконувачем обов’язків директора Департаменту призначено Волчко Х.Д., яка не була причетна до наявних проблем в ДІМГ -у і раніше вже працювала в Департаменті на посаді  начальника кошторисно-договірного відділу. Та чи витримає Вона натиск можновладних?

Депутати-прогульники поширили чутки – у неї нема належної освіти. У Волчко дві вищі профільні освіти – магістр і третя – бакалавр, стаж роботи за фахом 10 років, в ДІМГ стаж два роки. Мабуть вона стала поперек «горла» захисникам марно витрачених 5-и мільйонів, а може і не тільки цих грошей? І чому ці особи не волають стосовно іншого, дійсно дивного призначення від Валюшка С.Г., Босової Т.В. і Дзюбенко Л.П. директором КП ТВКГ вчителя мовника Миськів О.О?

Читать ещё:  У Білгородській області вибухи, в мережі повідомляють про танки (відео)

Зверніть увагу, як вони діють. В Департамент приходив депутат Горностай С.В. з поліцією. Надалі там була бійка за участі депутата Курдасова О.О. і знову була поліція. І ось при спробі Волчко Х.Д. 30 жовтня оформити в Фінансовому управлінні кошти на експертизу, туди заявився депутат Курдасов О.О. Зі слів Волчко він кричав, що вб’є її і знову була потреба викликати поліцію. Це що? Агонія по невдалим спробам перешкодити експертизі, яка вкаже на помилку використання смоли в такій відповідальній роботі, як дитсадок? Думаю, що саме так воно і є.

На моє ім’я посипались листи і звернення звільнити з посади в.о. директора ДІМГ і терміново провести конкурс на заміщення вакансії по цій посаді за застарілими правилами. Мені теж   пригрозили, що і мене чергове знімуть з посади. Я пройшов через рішення багатьох судів, на мене написали декілька десятків доносів, проти мене вживають провокативні дії аби знову влада в місті перейшла до Дзюбекко Л.П. і Горностая С.В. Ці особи не страшні, вони велика шкода місту. Я не втручаюсь в повноваження депутатів і їм не дам втручатись в мої обов’язки. Незгодні, йдіть в суд.

Дуже схоже, що п’ять мільйонів закопали в нікуди і щоб це прикрити, і телебачення з Києва викликали, і Курдасов О.О., голова бюджетної комісії міської ради до сесії міської ради і на її пленарному засіданні все робив, аби грошей на швидку експертизу не давати, наполягав на процедурі «Прозоро», яка тут не треба, бо потребує чимало часу, а тому шкідлива, бо зима поряд.

Ці «розумники» все робили, аби затягти руйнування ДНЗ до зими і спровокувати невдоволення батьків в розрахунку усунути з посади міського голову аби вернути місту владу Горностая С.В. і Дзюбенко Л.П.  Що ж далі?

По результатам нав’язаної тривалої процедури «Прозоро» в місто приїздили два експерти з Маріуполя. Їх супроводжував в ДНЗ-8 особисто депутат Курдасов О.О. Для резюме в зал виконкому з експертами з Маріуполя прийшло декілька депутатів меншості під головуванням Дзюбенком Л.П.. Та, як доповіла в.о. директора Департаменту, експерти з Донеччини порадили закривати дитячий садок та поїхали додому.    

Ще з 16 вересня міг бути підписаний договір з фахівцями, які спасли школу №4, та Курдасов О.О., голова бюджетної комісії заставив йти на «Прозоро», а кошти їм блокувались в резерв. Втратили дорогій час і повернулись до вчасного рішення Волчко Х.Д. лише через півтора місяця. 31 жовтня почали працювати експерти з міста Миколаєва, з тих, хто вдало діяв по ЗОШ №4.

А Курдасов О.О. та ще дехто маніакальне продовжили будоражить батьків, що експертні гроші вкрадуть. Це ніщо інше, як зухвала дезінформація і заколот проти дітей ДНЗ-8.

Є враження. Депутатом Курдасовим О.О. і його помічниками вживаються дії відволікання уваги громадськості і правоохоронців від 5-и мільйонів гривень, які дуже схоже, що використані не за призначенням. Інакше, як назвати всі дії Курдасова по затягуванню часу по експертизі?

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ПАМ’ЯТАЄМО!

Як же розгортались події? До експертних висновків сказати будь кому щось зрозуміле, не представлялось можливим. Поки посадові особи та депутати ходили в дитячий садок, ставили маячки і вели розмови з його персоналом та батьками, міський голова, архітектор міста та ще декілька посадових осіб шукали процедури і способи, як в обхід заборон Курдасова О.О. пришвидшити проведення потрібних експертиз і з’ясувати що робити далі.

Вивчались експертизи щодо насипних ґрунтів з 2010 року, були вивчені договори попередніх періодів цієї теми робіт. Якщо мої заступники не вміли пояснювати батькам і працюючим в дитсадку, що відбувається з затягненим часом на експертизи і кадровою провиною ДІМГ, то це рівень їх знань ситуації або це позиція декого з них до подій з ДНЗ-8, яка може бути солідарною з Курдасовим О.О. і його помічниками, де вбачається захист втрачених бюджетних мільйонів.

Першого листопаду діючі за договором з ДІМГ експерти з Миколаєва мені доповіли, що за попередніми висновками споруду дитячого садочку можливо спасти. Треба робити осушення ґрунту, поновити геометрію форми фундаменту, потрібна подушка під нього та інші роботи, які не робились за проектом «зі смолою». Знаю, що і батькам та персоналу ДНЗ-8 вони теж доповіли, що ситуація не безнадійна.

Є і скепсис цих фахівців до ін’єкцій смоли в укріплення споруди дитсадка за провальним договором ДІМГ-у від 15 серпня 2018р., де фірма-підрядник по усуненню деформації частини споруди дитсадка за п’ять мільйонів гривні, ліквідувалась, як мені доповіли з різних джерел. Але це чомусь нецікаво шукачам відьом там, де їх не може бути, їм потрібне збурення людей.

Цього ж дня у мене в Миколаєві відбулась розмова з головою Миколаївської ОДА Стадніком О.В., йому передано, раніше нарочним направлений лист з проханням фінансової допомоги по дитячому садку. Було сказано, що прохання буде ретельно розглянуто. Маємо критично згаяний час штучними перешкодами Курдасова О.О. Схоже, що він діє посильним від осіб Горностая С.В. і Дзюбенко Л.П., а можливо і від бувшого керівництва ДІМГ. А перешкоди, це їхній захист.

Виконком та міська рада, відразу після офіційного експертного висновку розглянуть всі можливі варіанти дій, як ще до зими убезпечити ДНЗ-8 від подальшого руйнування його споруди, яку так невдало «спасали» названі особи. Експертне дослідження, що діє, важливе, аби знати, що робити далі. Є слушне запитання і до першого заступника міського голови Мустяци Г.Ф. Як так, що у 2018 році допустили сумнівний проект до його реалізації по ДНЗ-8?

А поки. Делегація від названої вище депутатської меншості хутко бігала спілкувалась з експертами, яких вони так вміло понад місяць не допускали на цей, соціально тривожний об’єкт.  Мабуть хтіли зрозуміти, як їм діяти далі в захист марно втрачених п’яти мільйонів гривні?

Бридко бачити, як одні шукають шляхи спасіння дитсадка, а інші роблять все, аби цій надважливій роботі завадити.

Повторюсь і стосовно бувшого гуртожитку №6, який готовий під заселення, де вказане бувше керівництво ДІМГ і певна частка його діючих начальників відділів в спорах з підрядником штучно затягло його здачу в експлуатацію ще з грудня 2018 року і скажу.

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ЩОДО ДАЧНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

Це ніщо інше, як чергове знущання над очікуваннями людей з ордерами на заселення в цей будинок. Переконаний, його потрібно засиляти дострокове. Місто повинно вчитись протидіяти планам його зрадників. А сторонам – «Замовнику» і «Підряднику» по реконструкції гуртожитку №6 потрібно лишити з’ясовувати їх стосунки в судах. Де і тут були заступники міського голови?

Справжня ганьба підступній поведінці офіційних осіб від влади міста, які, або дійсно дурні, або вони прислуговуються власним інтересам та інтересам їхніх господарів, коли відверто шкодять рятуванню дитсадка, де витрачені понад п’ять мільйонів гривен постали під сумнів.

Стосовно дій в.о. керівника Департаменту Не вірите – контролюйте, знаходите порушення – заявляйте куди потрібно, але хоча б не заважайте іншим робити справу, яка входить в їхній посадовий і громадянський обов’язок.

Представникам меншості та їхнім натхненникам повідомляю. Залякуваннями та погрозами  зговору Ви ще раз демонструєте важливість ваших особистих інтересів, які Ви ставите вище потреб громади. Будете продовжувати так діяти, буде подвоєно зусилля в протидії Вашим не доброчесним планам проти інтересів людей і міста.

Місто гарно бачить схеми прагнення тіньових сил до його бюджету через чергове захоплення влади в Южноукраїнську та хелуїнів в їх служінні інтересам цих осіб в соціальних мережах.  Цікаво, до яких ще брудних небилиць додумаються ці діячі Інтернету аби збурювати людей!?

У Южноукраїнців є можливість відкритими очами побачити тих, кого ніколи не можна допускати до любої влади. Адже свою компанію вони вже розпочали і «дитячий садок», «гуртожиток №6», прагнення збільшення тарифів, кадрові претензії та інші штучно створені проблеми, це їхній план дій руху – «через нові вибори у місцеві органи влади до ресурсних можливостей міста».

За фактом повтору аварійності ДНЗ-8, при вірогідно зниклому підряднику та за фактів явного перешкоджання діям з вчасного з’ясування причин продовження руйнування частини будівлі дитсадка, я передав матеріали в правоохоронні органи з заявою, про можливе вчинення злочину групою осіб за зговором.

Місту дуже важливо, аби більшість депутатів і в подальшому лишилась в їх зрілості бути спроможною вирішувати такі не прості завдання, як сприяння порятунку споруди ДНЗ-8, далі  ДНЗ-6, в розумінні допомоги по заселенню будинку (гуртожиток №6) та щодо вирішення інших  актуальних питань громади нашого міста, які маємо здійснювати без будь якого зовнішнього впливу сумнівних планів різного роду осіб.

Міська рада має бути спроможною сприяти чесним інвестиціям в розвиток Южноукраїнська без закулісних торгів і сумнівних домовленостей.

      Міський голова      В. Пароконний

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *