Южно-Український енергокомплекс відвідала народний депутат України Анна Скороход

Южно-Український енергокомплекс 24-25 жовтня відвідала депутат Верховної Ради України IX скликання, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Анна Скороход. «За атомною енергетикою майбутнє. Нам не треба її відкидати. Нам треба її розвивати і давати їй більше можливостей для того, щоб Україна була самостійною і енергетично незалежною», — переконана народна обраниця.

Нині колектив ВП ЮУАЕС веде активну підготовку до продовження строку експлуатації енергоблока №3, наймолодшого блока-мільйонника на южно-українському майданчику. Тож спілкування нардепа з атомниками розпочалося саме з вивчення стану справ на третьому енергоблоці. Доповідаючи про перебіг підготовки до продовження виробничого життя третього блока-мільйонника, фахівці АЕС наголосили, що мають намір виконати всі необхідні заходи та отримати ліцензію на його довгострокову експлуатацію до завершення проєктного 30-річного строку, який спливе в лютому 2020 року. Такий підхід — так званий 1-й шлях продовження — на АЕС України застосовується вперше. Сьогодні колектив має всі підстави для впевненості у здійсненні наміченого.

Знайомлячи народного депутата зі своїм підприємством, атомники організували їй відвідини машинних зал першої та другої черг АЕС, блочних щитів керування другого та третього енергоблоків, а також робочого місця начальника зміни атомної станції. На будівельному майданчику бризкальних басейнів вона побачила як втілюється в життя проєкт реконструкції системи технічного водопостачання АЕС. Його реалізація дозволить уникнути втрат виробітку електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води. По завершенні будівництва буде повністю знято обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в жаркі та посушливі літні періоди.

Побувала гостя і на Ташлицькій ГАЕС, де ознайомилася з роботою двох нині діючих  гідроагрегатів та з перебігом будівництва третього. Побачила також позначку берегової лінії, до якої має піднятися  рівень Олександрівського водосховища, щоб наповнити водою пониззя Південного Бугу та забезпечити водокористування в період літньої межені.

Читать ещё:  Южно-Український енергокомплекс запрошує на віртуальну екскурсію

У програмі візиту було відведено час на соціальну сферу. Анна Скороход відвідала об’єкти комбінату культурно-спортивних споруд ВП ЮУАЕС — спорткомплекс «Олімп» і Палац культури «Енергетик». На будівельному майданчику другої черги будинку №6 (вул. Дружби народів, Южноукраїнськ) їй доповіли про будівництво житла для працівників АЕС. Саме відсутність перспектив вирішення житлового питання є однією з  вагомих причин падіння престижу професії атомника. Тож той факт, що до інвестпрограми компанії «Енергоатом» на 2020 рік вперше за останні роки включено видатки на добудову житлового будинку у місті атомників, надихає колектив.

  Крім Южно-Українського енергокомплексу, до програми візиту депутата Верховної Ради входили також відвідини ремонтно-механічного заводу (РМЗ) ВП «Атоменергомаш». Створений свого часу на базі інструментального виробництва ЮУАЕС, уже в складі сервісного підрозділу він успішно виконує завдання з виготовлення сертифікованої продукції для атомних станцій та інших підприємств.

У процесі спілкування народного депутата з керівниками, провідними фахівцями, персоналом енергокомплексу та РМЗ не оминули проблемних питань, які гостро стоять перед відокремленими підрозділами і компанією «Енергоатом» в цілому. Йшлося про хронічні борги комунального підприємства Южноукраїнська за тепло- та водопостачання, які не перший рік призводять до сотень мільйонів збитків. Вели мову про дискримінаційну політику та особливі умови, в яких нині працює компанія «Енергоатом», що в сумі призводять до браку фінансування на важливі інвестиційні проекти, направлені на підвищення ефективності та надійності роботи підприємства. Не залишили поза увагою і різке падіння престижу професії атомника, яке вже найближчим часом загрожує галузі кадровою кризою. На прохання народного депутата атомники надали їй детальну інформацію щодо окреслених під час зустрічі проблем.

«Я дуже вдячна за таку екскурсію і за такі дані, які я побачила вже не на папері, а вживу. Ви знаєте, воно вражає, — підсумувала побачене та почуте Анна Скороход. – Що ж до озвучених сьогодні проблем, то, перш за все, це фінансові питання, які є в усіх сферах української економіки. Сьогодні ми спілкувалися з приводу того, які є пропозиції і які є можливості. І я так само сподіваюсь, що Кабінет Міністрів відреагує на наші звернення, на наші зведені дані, вони допоможуть і зменшити кредиторську заборгованість, і все-таки добудувати ті об’єкти, які можуть давати Україні шалені кошти. Думаю, ми зі своїми колегами докладемо всіх зусиль для цього». 

Джерело

Один комментарий к “Южно-Український енергокомплекс відвідала народний депутат України Анна Скороход

  • 29.10.2019 в 13:03
    Постоянная ссылка

    ДОНЬКА ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА КЕРІВНИКА КИЇВСЬКОЇ ДФС Анна Скороход ЗАСВІТИЛА В INSTAGRAM ЕЛІТНІ ПОДОРОЖІ ТА НЕЗАДЕКЛАРОВАНЕ МАЙНО
    https://bihus.info/donka-pershogo-zastupnika-kerivnika-kiivskoi-dfs-zasvitila-v-instagram-elitni-podorozhi-ta
    Вартість вояжів і навчання, які задокументувала на своїх фото в соціальній мережі Анна Скороход, перевищує річну заробітну плату батька-податківця. Про це йдеться у розслідуванні Анатолія Остапенка для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

    Ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *