Засудженому, який втік з Арбузинської виправної колонії, оголошено підозру.

У неділю, 12 жовтня 2019 року, завдяки вжитим Первомайською місцевою прокуратурою скоординованим заходам, на території дачної ділянки СОТ «Протон» Іванівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області, співробітниками Арбузинського ВП Братського ВП ГУ НП в Миколаївській області та Державної установи «Арбузинська виправна колонія (№ 83)» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України затримано засудженого, який 11 вересня цього року здійснив втечу з Державної установи «Арбузинської виправна колонія (№ 83)».

Зловмисник відбував покарання у місцях позбавлення волі у вигляді 14 років позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 КК України (розбій), п. 4, 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
Сьогодні, 16 жовтня 2019 року, засудженому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 393 КК України, а саме втеча з місця позбавлення волі вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі. За вищевказаний злочин передбачена міра покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Досудове розслідування триває.

Крім того, місцевою прокуратурою проведено перевірку за фактом втечі засудженого з Арбузинської ВК № 83, в ході якої встановлено ряд порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства України.
Враховуючи зазначене, Первомайською місцевою прокуратурою внесено вказівку на адресу керівництва Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України з метою негайного усунення виявлених перевіркою порушень вимог законодавства, причин і умов, що їм сприяли та недопущення їх в подальшому.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

Читать ещё:  Під Владивостоком російські партизани спалили винищувач Су-27, - соцмережі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *