Южноукраїнськ — ПОДОРОЖ ДО СВЯТО-МИХАЙЛІВСЬКОГО ПЕЛАГЕЇВСЬКОГО ЖІНОЧОГО МОНАСТИРЯ

Студенти Університету третього віку комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»    15 жовтня 2019 року мали можливість поїхати до Свято-Михайлівського Пелагеївського жіночого монастиря,  який розташовано на березі річки Інгул в глибині ландшафтного парку «Приінгульський» в селі Пелагіївка, Новобузького району, Миколаївської області.

Трьохпристольний храм висотою 47 метрів увінчаний 12-ма позолоченими куполами в хрести вмонтовані грановані дзеркала   та надзвичайно красиві кольорові віконні вітражі.

В 1897 році колезький радник Михайло Дурилін і корнет, інженер-технолог Андрій Дурилін, сини купця Ісідора Дуриліна, слідуючи духовному заповіту батька, вирішили побудувати храм в пам’ять про свою матір Пелагею, що рано пішла з життя. В 1904 році храм було освячено. У господарстві є 90 га землі, сад, город, пасіка, худоба. В монастирі проводиться літній табір для вихованців недільних шкіл.
Студенти отримали позитивні емоції та духовне збагачення напевно, кожен прихід до храму є своєрідною зупинкою з Богом, де немає ні проблем, ні переживань, ні часу. Кожен християнин, йдучи до храму Божого, хоче задовольнити власні духовні потреби. Душа, побувавши в такому святому місці, прагне туди знову і знову. Саме у храмі , де постійно лунає молитва, ми маємо можливість очиститися, звільнити себе від тягаря гріховності. Храм  по-особливому впливає на людей, змушує жити з іншим сприйняттям світу, з позитивом та вірою.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *