ВП ЮУ АЕС повідомляє — З приводу оприлюднення в ЗМІ інформації про виявлення факту «майнінгу» криптовалюти на ЮУАЕС

ВП ЮУ АЕС повідомляє, що на підприємстві було проведено санкціонований обшук, в результаті якого виявлено, що в одному зі складських приміщень, в якому зберігаються запасні частини для допоміжного обладнання, працівником АЕС розміщено власне комп’ютерне обладнання, яке використовувалось для “майнінгу” криптовалюти.

Доступ до цього складського приміщення був тільки у матеріально-відповідальної особи, і саме ця особа облаштувала так звану “ферму” для “майнінгу”. Особисте комп’ютерне обладнання, яке належало працівникові, вилучене в ході обшуку.

​Проведеним внутрішнім розслідуванням встановлено, що вилучене обладнання не мало фізичного підключення до локальної обчислювальної мережі ВП ЮУ АЕС,  тому поширена в деяких ЗМІ інформація про ризик витоку даних про фізичний захист атомної станції не має під собою ніякого підґрунтя.

​Тим не менш, враховуючи, що два приватні комп’ютерні пристрої в процесі роботи споживали електроенергію підприємства, до працівника застосовано стягнення у вигляді позбавлення премії і переведення на нижчеоплачувану роботу згідно поданої ним заяви.

​В процесі досудового розслідування буде проведено судово-економічну експертизу для визначення розміру матеріальних збитків, завданих споживанням електроенергії для особистих неслужбових потреб. Цю суму буде стягнуто з працівника на користь ВП ЮУАЕС за результатами розгляду даної справи судом.

​Подробиці справи не підлягають розголошенню, так як є таємницею слідства. Вони можуть бути оприлюднені після завершення судового процесу.

​ВП ЮУАЕС вкотре звертається до засобів масової інформації. Просимо не перекручувати факти заради «дешевої сенсації» та збільшення читацької аудиторії. Підприємство завжди готове надати правдиву інформацію у відповідь на ваш запит.

Джерело

Читать ещё:  Житель Южноукраинска получил 7 лет тюрьмы за поножовщину в кафе

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *