Южноукраїнськ міська лікарня — Прокуратура вимагає стягнення 24 тис грн пені з недобросовісного постачальника

Прокуратура в судовому порядку вимагає стягнення 24 тис грн пені з недобросовісного постачальника

Господарським судом Київської області відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю пені за прострочення поставки товару.

Прокуратурою встановлено, що наприкінці 2018 року комунальним закладом «Южноукраїнськ міська лікарня» проведено процедуру відкритих торгів із закупівлі санітарного автомобіля.

Товариство перемогло у конкурсних торгах, за умовами яких прийняло на себе обов’язок поставити санітарний автомобіль певної марки та моделі за першою вимогою покупця.

Разом з тим, в порушення укладеного за результатами закупівлі договору товариством не було забезпечено постачання відповідного товару через його відсутність, у зв’язку із чим прострочено виконання умов договору на 8 днів.

В подальшому договір розірвано за згодою сторін через невиконання його умов постачальником.

Втім, невиконання умов договору вчасно та в повному обсязі за його умовами мало наслідком нарахування штрафних санкцій (пені) в сумі 24 тис грн.

Водночас, ані лікарняним закладом, ані міською радою, яка є органом управління такого закладу, заходи до звернення із відповідним позовом до суду не вживались.

Тому із позовом на захист інтересів держави звернулась прокуратура.

 

Читать ещё:  В Запорожье умственно отсталых людей с инвалидностью использовали как рабов - прокуратура

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *