Южноукраїнські поліцейські встановлюють особу зловмисника, який ошукав літню жінку на 25 тисяч гривень

Зранку 5 серпня до Южноукраїнського відділення поліції звернулась 80-річна жінка та повідомила, що стала жертвою афериста.

Поспілкувавшись із старенькою правоохоронці дізнались, що близько 18:00 4 серпня на її стаціонарний телефон зателефонував невідомий та повідомив, що її племінник потрапив у ДТП, у важкому стані знаходиться в лікарні й потребує невідкладної медичної допомоги, для надання якої потрібно придбати медикаментів на загальну суму 25 тисяч гривень.

Після телефонної розмови незнайомець прийшов додому до бабусі та на підтвердження своїх слів навіть надав їй список медикаментів, нібито необхідних для лікування її родича. Не вагаючись, потерпіла віддала шахраєві свої заощадження, і лише після того зв’язалась зі своєю ріднею та з’ясувала, що потрапила на гачок до шахрая.

Наразі слідчими проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство», санкцією якої передбачено покарання від накладення штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника, причетного до скоєння злочину. Слідчі дії тривають.

Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре застерігають: будьте обережними під час спілкування із телефонними аферистами, які представляючись медиками, поліцейськими, пропонують вам свою «допомогу» у вирішенні скрутних ситуацій, в які нібито потрапили ваші родичі.

Не робіть того, що вам пропонують незнайомці в таких випадках – не перераховуйте терміново гроші на вказані ними рахунки, номери мобільних телефонів тощо, а також у жодному разі не віддавайте їх готівкою. Якомога швидше зв’яжиться зі своїми близькими та з’ясуйте, що відбувається насправді.

Щоб уникнути можливості стати жертвами шахрайських схем, при виникненні подібних ситуацій негайно телефонуйте до найближчого відділу поліції або на спецлінію «102».

Первомайський відділ поліції ГУНП

в Миколаївській області

Читать ещё:  Укрпочта предупреждает о новой ловушке мошенников

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *