Южноукраїнські освітяни вдячні Е. Григоряну за сприяння у реалізації профільної реформи

Сьогодні активними темпами реалізується одна із ключових у нашій державі реформ – реформа освіти. Старт її відліку датується вереснем 2017 року. Саме тоді прийняли довгоочікуваний Закон «Про освіту». Роком пізніше в силу ступила передбачена цим самим законом Нова українська школа. Першачки, а разом з ними й вчителі по всій країні, переступили поріг НУШу та почали навчатися по-новому.

Місто Южноукраїнськ в цій роботі не могло залишитись осторонь. Багато чого за цей короткий термін зроблено в освіті нашого міста, про що  йшлося у публікаціях, підготовлених освітянами, на офіційних сайтах та у газеті «Контакт» №№14, 22, 25 за 2019 рік.

Але багато чого ще потрібно зробити. Безумовно пріоритетними сьогодні залишаються питання належного стану будівель закладів освіти, їх матеріально-технічної бази, створення належних умов для дітей з обмеженими освітніми потребами, продовження оснащення Нової української школи, підготовка умов для функціонування старшої профільної школи. Для системного вирішення даних питань фінансування галузі повинно бути не разовим, епізодичним, а сталим, системним. Активну позицію в цьому питанні зайняв депутат Южноукраїнської міської ради, який у травні став членом постійної депутатської комісії з питань бюджету, Григорян Ерік Юрійович. З питання участі Григоряна Е.Ю. у освітніх процесах редакція «Маю право» звернулась за коментарем до начальника управління освіти Южноукраїнської міської ради Ю.М. Сінчука, який на запитання кореспондента сказав наступне:

Южноукраїнські освітяни вдячні Е. Григоряну за сприяння у реалізації профільної реформи Подробнее читайте на Юж-Ньюз: https://xn----ktbex9eie.com.ua/archives/57482«Ми завжди схвально реагуємо на ініціативу допомогти освіті. Ось і цього разу, після закінчення сесії, на якій депутата Григоряна Е.Ю. було введено до складу бюджетної комісії, він підійшов до мене із словами: «Юрій Михайлович, якщо я вже став членом бюджетної комісії і на всіх засіданнях я чую про проблеми, які існують в освітянській галузі, маю бажання відвідати заклади освіти, ознайомитись з ситуацією, поспілкуватись з керівниками, щоб мати уявлення, яка саме сьогодні потрібна допомога». Не відкладаючи дане питання у «довгий ящик», протягом 2-х останніх тижнів травня ми об’їхали усі заклади освіти, а вже в червні на позачерговій сесії міської ради фінансовий ресурс, який передбачався на підготовку закладів освіти до нового навчального року, за ініціативою Григоряна Е.Ю. значно був збільшений та підтриманий більшістю депутатів. В результаті освітяни отримали близько 2,5 млн грн  на проведення ремонтних робіт та вирішення інших питань. Також була підтримана ініціатива Григоряна Е.Ю. про виділення фінансового ресурсу на виготовлення проекту капітального ремонту приміщень ДНЗ №8 після укріплення його фундаменту».

Загалом ж завдяки активній позиції депутатів бюджетної комісії під головуванням О.О. Курдасова та депутатів освітянської комісії під головуванням М.М. Борця заклади освіти отримали можливість придбати лінолеум, будматеріали, килими в дитячі садки, комп’ютерну техніку, сантехнічне устаткування, матеріали для ремонту лавок та заміни світильників в окремих приміщеннях, а завдяки  ініціативі Е.Ю. Григоряна та підтримки усіх депутатів протягом літньо-осіннього періоду в закладах освіти мають бути виконані наступні роботи і придбання:

Читать ещё:  Командир воинской части и его подельники подозреваются в растрате более 19 млн грн

— придбання сантехнічного обладнання для проведення ППРів;

— придбання паперу для закладів освіти;

— придбання стільців в кабінет інформатики гімназії;

— придбання сантехніки для заміни в медичному, процедурному кабінетах, ізоляторі та молодшій групі «Б» ДНЗ №3;

— придбання стільців для ДНЗ №6;

— придбання 2-х комплектів парт і стільців для гімназії;

— придбання будівельних та господарських товарів для влаштування лінолеуму в коридорах ЮЗШ №1;

— придбання комплекту парт і стільців для ЮЗШ №2;

— придбання офісних стільців для ЮЗШ №2;

— придбання комплекту парт і стільців для ЮЗШ №3;

— придбання металевих дверей для ЮЗШ №4;

— придбання металевих дверей для ДНЗ №6;

— придбання принтерів для ЦРД «Гармонія»;

— придбання комп’ютерного класу для МНВК;

— придбання контейнерів для сміття в ЮЗШ №2, ЮЗШ №3;

— придбання кондиціонерів для СЮТ та ЦДЮТ;

— придбання телевізора та документ-камери для ЮЗШ №4;

— придбання комп’ютеру для ДНЗ №2;

— придбання телевізорів для ДНЗ №2;

— придбання комп’ютерів для ДНЗ №3;

— придбання комп’ютерів для ДНЗ №8;

— придбання промислових м’ясорубок для ЦРД «Гармонія»;

— придбання протиральної машини для ЦРД «Гармонія»;

— часткова заміна вікон в СЮТ;

— часткова заміна вікон в гімназії;

— заміна вітринних вікон в ЦДЮТ;

— ремонт покрівлі переходу в ЮЗШ №2;

— ремонт покрівлі ІІ-го блоку гімназії;

— ремонт системи холодного водопостачання в ЮЗШ №4;

— ремонт системи гарячого водопостачання в ДНЗ №2;

— ремонт вуличного освітлення в ЮЗШ №1;

— ремонт підлоги в актовій залі ЮЗШ №3;

— заміна вхідних дверей в гімназії;

— гідродинамічне очищення системи каналізації в ДНЗ №2;

Читать ещё:  Украинцев предупреждают о схождении снега на дороги в Карпатах

— заміна дверей в 2-х кабінетах ДНЗ №2;

— укріплення альтанок в ДНЗ №6;

— ремонт кабінету медичної сестри в ДНЗ №6.

ОСВІТЯНИ МІСТА ВИСЛОВЛЮЮТЬ ПОДЯКУ ДЕПУТАТАМ ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА Е.Ю. ГРИГОРЯНУ ЗА АКТИВНУ ПОЗИЦІЮ В ПИТАННЯХ ПІДТРИМКИ ГАЛУЗІ.

Джерело Маю Право

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *