ПРОФЕСІЙНА ОРІЄНТАЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ. м.Южноукраїнськ

Важливим етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація, яка спрямована на засвоєння учнями знань про умови правильного вибору професії, формування в них уміння аналізувати вимоги різних професій до психологічної структури особистості, а також свої професійно значущі якості, шляхи й засоби їх розвитку.

Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Він є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.

Завдання профорієнтації полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією. Саме тому, фахівцем з профорієнтації Южноукраїнського міського центру зайнятості заплановано та проводиться комплекс заходів, направлених на орієнтацію учнів до професійного вибору. Нещодавно такі заходи проведені для учнів дев’ятих класів Южноукраїнської гімназії №1 під назвою «Цікавий світ професій». Під час заходу учні ознайомились із важливим правилом успішного вибору майбутньої професії – поєднанням трьох важливих факторів: Я-хочу, Я-можу, Я-треба, а щоб краще зрозуміти  суть   професій, їм було презентовано відеоролики  профорієнтаційного спрямування.

Також для виявлення відношення до типу професії було проведено тестування, що викликало неабияку зацікавленість в школярів. Вони із задоволенням відповідали на питання, а після опрацювання тестів бурхливо обговорювали результати.

По завершенню заходу учні задавали питання щодо вибору та отримання професії, а також можливості працевлаштування.

джерело

Читать ещё:  Microsoft закрывает Windows 10 Mobile

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *