Новини освіти. «ДОСВІД СТВОРЕННЯ STEM-ОРІЄНТОВАНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ЮЖНОУКРАЇНСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ №1». Фоторепортаж

18 квітня 2018 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО було проведено виїзну педагогічну практику для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізики, інформатики та астрономії на базі одного з кращих закладів загальної середньої освіти Миколаївщини – Южноукраїнської гімназії № 1 Южноукраїнської міської ради.

На початку заходу директор гімназії Коломійчук Тетяна Павлівна ознайомила вчителів із застосуванням інноваційних технологій STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей учнів Южноукраїнської гімназії № 1.

Гордість гімназії команда SOVENYATA 2.0 презентувала проект-стартап «Вода та людина», із яким вони під керівництвом учителя інформатики Патранюк Ірини Петрівни стали переможцями на Всеукраїнському фестивалі FIRSTLEGOLeague, що проходив у м. Києві 14–15 квітня. Учасники поділилися власними враженнями від участі у фестивалі та продемонстрували, що таке справжній командний дух.

Не менш захопливою стала демонстрація роботи 3D-принтера. Учень 7 класу Патранюк Костянтин показав можливості пристрою на прикладі фігурки сови, яку принтер надрукував за 40 хвилин. Свій символ власного виробництва совенята подарували на згадку кафедрі теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ (завідувач – Клименко Людмила Олександрівна).

У практичній частині заходу слухачі курсів стали учасниками скул-ворку з використанням сучасного фізичного обладнання. Шевчук Людмила Миколаївна, учитель фізики гімназії, продемонструвала можливості сучасного вимірювального комплексу для організації учнівських досліджень, а також запропонувала учасникам самостійно попрацювати з обладнанням, оцінити його переваги.

Високо оцінили учасники STEM-лайфхаки від учителя інформатики Патранюк Ірини Петрівни. Крім того були запропоновані вправи, спрямовані на утворення команди. Усі присутні їх виконали бездоганно, що ще раз підтверджує: ми – одна команда.

На підтвердження слів Ірини Петрівни учні продовжували нас вражати і не тільки… Азартної нотки додали заходу змагання з Робосумо, а проект «Домашня поливальна установка» на Arduino учня 8 класу Поліщука Валерія неабияк зацікавив учителів фізики.

Читать ещё:  Все ответы на вопросы читателей. "ЮУАЭС без закрытых тем: Ядерные таблетки от атомной зависимости." Ответы специалиста.

Командний дух допомагав учасникам під час майстер-класу з виготовлення дзиги з використанням техніки орігамі, проведеного учителем математики Єлізаровою Веронікою Геннадіївною. Це було особливо цікавим для фізиків, оскільки такий прийом можна використати на практиці.

На завершення заходу проведена прес-конференція учасників усеукраїнського проекту «Дівчата STEM». І тут також є що взяти за взірець – із 20 переможців цього проекту в Україні п’ять – представники Южноукраїнської гімназії № 1. Волошина Олександра, Смук Карина, Фоміна Аліна, Юркевич Дарія, Свінтковська Тетяна поділились із учителями фізики власними ідеями щодо досягнення поставленої мети.

Сюрпризом для нас став музичний дарунок «З добрим ранком, Україно!» від народного художнього колективу «Адажіо» Южноукраїнської гімназії № 1 та сольне виконання пісні «Материнська любов» від переможця численних конкурсів Ернеста Гогії (керівник – Людмила Валентинівна Янкул).

Висловлюємо щиру вдячність учителям і учням гімназії, які поділились із нами частинкою своєї енергії, добра та творчості.

Особлива подяка за високий рівень організації та проведення заходу адміністрації гімназії: директору Коломійчук Тетяні Павлівні та заступнику директора Заболотній Вікторії Вікторівні. Також говоримо слова вдячності за постійну плідну співпрацю Маленькій Любові Михайлівні, директору комунальної установи «Консалтингово-методичний центр».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *