Южноукраїнський відділ поліції Первомайського ВП ГУНП у Миколаївській області застерігає: в Южноукраїнську збільшилась кількість випадків шахрайства.

Южноукраїнський відділ поліції Первомайського ВП ГУНП у Миколаївській області застерігає: в Южноукраїнську збільшилась кількість випадків шахрайства.

Телефонуючи, зловмисники вимагають гроші за визволення родичів, яких нібито затримано за скоєння тяжких злочинів; питають термін дії картки, код безпеки на звороті картки, банківські паролі тощо; вимагають гроші для лікування родичів, які нібито перебувають у лікарні в тяжкому стані; вимагають завдаток за товар, придбаний через мережу Інтернет.

Якщо до Вас телефонує невідомий з такими вимогами, перш за все, не панікуйте та не поспішайте виконувати його умови. Уточніть, у якому саме відділі поліції чи лікарні перебуває Ваш родич, після чого передзвоніть до установи особисто. Не поспішайте передавати персональні дані своєї банківської картки, а зверніться на «гарячу» телефонну лінію банку. Купуйте товар лише на перевірених сайтах, знайомтеся з відгуками про цей інтернет-магазин та здійснюйте післяплату (сплачуйте вартість товару безпосередньо під час отримання).

У разі будь-якої спроби зловмисників вчинити щодо Вас шахрайські дії, негайно телефонуйте до поліції за номером 102 або (067) 512-62-71 (чергова частина Южноукраїнського ВП Первомайського ВП ГУНП у Миколаївській області).

Читать ещё:  ОНОВЛЕНИЙ ГРАФІК РУХУ АВТОБУСІВ ЗА НАПРЯМКАМИ: «МПЗ – Ж/Б 14- АЕС» І «МПЗ –Ж/Б 14 – АЕС – ЗАЛІЗНИЧНИЙ ВОКЗАЛ» З 01.06.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *