Южноукраїнськ — ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ»

30 січня поточного року в актовій залі загально освітньої школи №3  відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: опіка та піклування. Коротко про головне», яке організували Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та  служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради.

Розпочала засідання директор ЮМЦСССДМ Алла Дизик, яка зазначила, що у нашому місті 74 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування,  виховується в 60 опікунських сім’ях. За останній період часу відбулися певні зміни в законодавстві, яке стосуються сімей зазначеної категорії, тож  мета зустрічі: надати опікунам (піклувальникам) інформацію, яка стане корисною у   вирішенні питань та проблем, з  якими вони зустрічаються майже щодня.

На засідання  «круглого столу» було запрошено представників суб’єктів із соціальної роботи. Завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей Інна Анчева повідомила про порядок встановлення/припинення опіки(піклування),  щодо прав та обов’язків опікунів, адже опікун зобов’язаний дбати про підопічного.

Начальник відділу державних допомог департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Любов Демчевська ознайомила присутніх з інформацією щодо призначення державних соціальних допомог, аліментів, а заступник директора цієї ж установи Лариса Заболотна проінформувала про новації в оформленні субсидії на оплату комунальних послуг та інших виплат гарантованих державою пільговим категоріям сімей.

Начальником Южноукраїнського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду  Кучеренко Нелею озвучено вимоги щодо призначення пенсії по втраті годувальника дитині-сироті та дитині, позбавленій батьківського піклування.

Про постановку дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування на квартирний облік доповіла головний спеціаліст відділу квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради Вікторія Громко.

Отримання дошкільної та загальної освіти дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, наявність пільг, вікові особливості підлітків, розвиток дітей – ці питання розкрили в своїх виступах   спеціалісти управління освіти Южноукраїнської міської ради Невідома Наталля – начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти, Братищенко Ольга – методист консалтингово-методичного освітнього центру та Нагорна Юлія – директор комунального закладу «інклюзивно-ресурсного центру».

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ГРАФІК ВИДАЧІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

Лікар-педіатр   НКП «ЮУ МЦПМСД» Фесик Тетяна надала інформацію щодо проходження медичного обстеження дітьми та опікунами (піклувальниками), проведення щеплень, забезпечення  путівками на оздоровлення дітей, підписання декларації членами родини.

Андрєєва Наталя  заступник начальник Арбузинського МРВ з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївскій області, майор внутрішньої служби ознайомила присутніх з роботою центру пробації,  проінформувала щодо боулінгу та  попередження насильства в сім’ях.

Відповіді на питання щодо соціальної підтримки опікунській сім’ї, надання соціальних та психологічних послуг, соціальний супровід, а також дорожню карту опікуна(піклувальника), яку підготовили спеціалісти ЮМЦСССДМ отримали всі запрошені члени опікунських родин.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *