В Южноукраїнську політична криза переросла в бюджетну

Чергова спроба вирішити політичну кризу в Южноукраїнську вкотре закінчилася без позитивного результату. До того ж, прийнятий наприкінці минулого року бюджет не працює, оскільки Людмила Дзюбенко заблокувала його реєстрацію у Державній казначейській службі.

Учора, 25 січня, за ініціативою представниці «Опозиційного блоку» Наталі Черьомухіної відбулося зібрання депутатів міської ради.

– Ми повинні в законний спосіб запустити бюджет. Поки що я не бачу законного способу запущення бюджету. Може, там і прийняли, але прийняли з порушенням. Не прийняли програми, які на сьогодні повинні продовжити свою дію. В моїй пам’яті не було такого. Ми депутати, нас люди вибрали. Я не збираюся далі йти, але сьогодні треба, щоб бюджет запрацював, – із пафосом закликала колег Черьомухіна.

– Ваші пропозиції? – запитав її представник більшості Анатолій Козявкін.

На жаль, чогось нового депутати не почули ані від ініціатора зібрання, ані від Людмили Дзюбенко і Сергія Горностая, який передчасно покинув сесійний зал. Їхня «конструктивна» пропозиція полягала в тому, щоб переголосувати рішення 42-ї сесії, які приймалися без секретаря міської ради, яка на той час самоусунулася від ведення пленарного засідання. Прихильники Дзюбенко вважають, що всі подальші сесії, в тому числі і бюджетна, незаконні.

Натомість депутат-юрист Олександр Палій розвінчав хибні обвинувачення.

– Я взяв на себе відповідальність – підписав ті рішення. Лише суд може дати оцінку моїм діям, — заявив він.

Також Палій вкотре наголосив, що єдиним вірним шляхом недопущення бюджетного колапсу є повернення гербової печатки міської ради, яку зараз незаконно утримує у себе звільнена Людмила Дзюбенко.

– Хто має поступитися: більшість одній людині чи одна людина більшості? – озвучив логічне питання Олександр Палій?

Людмила Дзюбенко лише промовчала у відповідь, так само, які і її прибічники.

Читать ещё:  В Южноукраїнську здається приміщення в оренду

Слід зазначити, що чекати рішення суду за позовом Дзюбенко про нібито незаконність прийнятих без її участі рішень на 42 сесії, теж не варіант. По-перше, як це часто буває, розгляд справи може затягнутися на тривалий термін. По-друге, сам позов виглядає абсурдно, оскільки позивачем і відповідачем є одна особа – Людмила Дзюбенко, що ставить під сумнів винесення справедливого рішення.

Тож, на сьогоднішній день місто залишається у заручниках Людмили Дзюбенко, якій більшість депутатів висловила недовіру, і її тіньового керівника Сергія Горностая, який сподівається на перемогу на президентських виборах свого партійного лідера Юлії Тимошенко. Тоді протистояти його ницим планам стане ще тяжче.

Джерело Маю право

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *