«Через блокування Людмилою Дзюбенко рішення про бюджет на Южноукраїнськ чекає колапс», – депутат Олександр Палій

Звільнена секретар Южноукраїнської міської ради продовжує перешкоджати законній діяльності депутатського корпусу, наражаючи громаду на непрогнозовані наслідки. До присвоєних ключів від сесійної зали і печатки міськради додалося ще й рішення про бюджет на 2019-й рік, проголосоване на сесії 22 грудня.

Під час обговорення проекту бюджету були внесені корективи, тому начальник фінансового управління взяла його на доопрацювання, зазначивши, що для цього їй потрібно п’ять робочих днів.

Людмила Дзюбенко в ультимативній формі заборонила Тетяні Гончаровій давати на підпис або в електронному вигляді будь-які документи без її письмового дозволу. 27 грудня начальник фінансового управління повідомила Олександру Палію, що передала рішення до міськвиконкому. Оскільки він, як головуючий на сесії, де приймався бюджет, мав його підписати, депутат о 13-й годині завітав до місцевого білого дому. Однак на робочому місці не застав нікого з керівництва, лише керуючого справами виконкому Ірину Головченко, яка відмовилася дати які-небудь відповіді.

Приблизно через дві години з’явилася Людмила Дзюбенко, якій, як виявилося, Тетяна Гончарова передала особисто в руки проект рішення про бюджет, оскільки відділ забезпечення депутатської діяльності наразі не працює (начальник відсторонена, спеціаліст у відпустці). Втім, екс-секретар міської ради, яка досі вважає себе легітимною, всупереч Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» відмовилася віддати документ. Аргументом стало вже традиційне «звертайтеся письмово, через десять днів ми надамо відповідь». При цьому Дзюбенко збрехала, що не отримувала від Гончарової зазначеного рішення.

Олександр Палій зателефонував начальнику фінуправління, попросивши прийти. Після своєрідної очної ставки Дзюбенко зізналася, що документ у неї, але передати його на підпис головуючому на останній сесії категорично відмовилася. Тетяна Гончарова була змушена виготовити новий проекті рішення, який вона підписала і передала депутату, закликавши міську раду до порозуміння. Все це проходило у вкрай напруженій обстановці.

«Я завтра передам підписане мною рішення до канцелярії із супровідним листом, в якому розпишу відповідні закони, тобто, яка посадова особа повинна проставити гербову печатку, повернути знову Гончаровій для реєстрації у казначействі. Лише в такому випадку з 1.01.2019 року бюджет запрацює і всі міські програми зможуть бути реалізованими. Але на моє питання, де знаходиться печатка, Дзюбенко у категоричній формі відмовилася надати інформацію. В результаті її не просто незаконних, а злочинних дій в місті наступить фактично колапс. Бюджет може не запрацювати. Мені здається, що цю особу потрібно перевірити у психіатричній лікарні, оскільки людина через свої політичні або, можливо, проплачені амбіції поставила під удар все 40-тисячне місто», – констатував невтішний факт Олександр Палій.

Джерело Маю Право

Читать ещё:  Субсидии на коммуналку получат не все: кому откажут в госпомощи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *