Провідні компанії світу планують ввести чотириденний робочий тиждень

Чотириденний робочий тиждень планують ввести провідні кампанії світу. Зробити це вони планують не тому, що працівникам нічого робити, атому, що дослідження показали: скорочений робочий тиждень і більшкоротка робоча зміна  5-6 годин без перерви  призводять до підвищенняпродуктивності персоналу і зниження професійного вигорання. Про це  пише Reuters, передає Європейська правда.

«Це набагато корисніше, і ми справляємося краще, якщо не працюємо в шаленому темпі», — говорить Ян Шульц-Хофен, засновник берлінської компанії з розробки програмного забезпечення для управління проектами Planio, яка на початку року надала 10-м своїм співробітникам чотириденний тиждень.

У Новій Зеландії страхова компанія Perpetual Guardian повідомила про зниження стресу і про підвищення залученості персоналу після того, як вона ввела 32-годинний тиждень.

Навіть в Японії уряд заохочує компанії, які звільняють для співробітників ранок понеділка.

Федерація британських профспілок (TUC) наполягає на тому, щоб вся країна перейшла на чотириденний тиждень до кінця сторіччя. Цю ініціативу підтримує і опозиційна лейбористська партія.

У TUC стверджують, що більш короткий тиждень дасть можливість працівникам ділитися з оточуючими створюваними технологіями, такими як машинне навчання і робототехніка.

«Це зменшить стрес від «жонглювання» роботою і сімейним життям і може поліпшити гендерну рівність. Компанії, які вже спробували це, кажуть, що це краще для продуктивності і добробуту персоналу», — сказала глава економічного напрямку TUC Кейт Белл.

Недавнє опитування 3 тисяч співробітників в восьми країнах, включаючи США, Великобританію і Німеччину, показало, що майже половина респондентів вважають, що можуть легко виконати свої завдання за п’ять годин на день, якщо будуть працювати без перерв.

Читать ещё:  В Днепре обстреляли автобус с людьми

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *