Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

Розігрівати їжу в мікрохвильовці швидко, просто і зручно. Але у дієтологів на цей рахунок інша точка зору. На їхню думку, повторне нагрівання робить продукти менш корисними, а іноді навіть небезпечними.

картопля

Після мікрохвильовки картопляне блюдо засвоюється інакше. Крохмаль в ньому розпадається і швидше викликає відкладення жирів в організмі. Тому їжте картоплю холодною, але тільки не розігрівайте.

Шпинат і селеру

Сира селера містить багато клітковини, корисної для організму. Він також містить хлорофіл, зелений пігмент, який здатний змінювати кислотно-лужний баланс в кислу сторону, що важливо для організму. Після розігрівання ці цінні якості рослини губляться.

У шпинаті багато щавлевої кислоти, після нагрівання вона активніше відкладається в нирках і суглобах. В результаті стан людей, схильних до сечової подагри (відкладенню солей), може погіршитися.

Кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти містять живі біфідо-і лактобактерії, які корисні для травлення. При нагріванні в мікрохвильовій печі вони гинуть, а самі продукти можуть «згортатися».

гриби

Багаті білками гриби краще вжити в їжу відразу після приготування. Після перебування в холодильнику і повторної термічної обробки вони втрачають свої корисні властивості.

Заморожені продукти

Чим швидше заморожений продукт, тим менше поживних властивостей він втрачає. При розморожуванні це правило працює навпаки, і діяти потрібно повільно. З морозилки продукт потрібно покласти в загальну камеру, а потім трохи потримати при кімнатній температурі.

Джерело

Читать ещё:  Специалисты ЮУАЭС обсудили с NUKEM Technologies перспективы строительства Комплекса по переработке твердых РАО

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *