Южноукраїнка позивається до суду проти Людмили Дзюбенко, з якої можуть стягнути майже 50 тисяч гривень

До Южноукраїнського міського суду надійшла позовна заява про визнання протиправною бездіяльність Людмили Дзюбенко. До Феміди 3 грудня звернулася місцева жителька Ірина Гульчак.

Вона вважає, що Дзюбенко, будучи секретарем міської ради, свідомо не вжила заходів для стягнення з Галини Поліканіної 49012,24 грн. Саме таку суму в якості компенсації було сплачено з бюджету Южноукраїнська екс-меру Андрію Стуліну після того, як Вищий адміністративний суд України визнав незаконним його звільнення у березні 2012-го року. Ірина Гульчак вважає, що персональну відповідальність має понести Галина Поліканіна, яка на той час була секретарем міської ради і фактично протиправно усунула Стуліна, тому саме з неї необхідно стягнути ці кошти.

«Виконавши Постанову ВАС України по справі №К/800/14254/15 від 24.09.2015, Южноукраїнська міська рада Миколаївської області одночасно порушила моє право, як члена територіальної громади міста Южноукраїнська, направивши кошти місцевого бюджету не на забезпечення функцій та повноважень місцевого самоврядування, а на покриття протиправних дій посадової особи органу місцевого самоврядування», – йдеться у позовній заяві.

Ірина Гульчак разом з іншими небайдужими мешканцями міста підписала колективне звернення до міської ради з вимогою про позов про зворотну вимогу (регрес) до Галини Поліканіної у розмірі виплаченого відшкодування. Цю вимогу громади депутати задовольнили, однак до логічного завершення справа не була доведена. Представник позивача (виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради) на судові засідання декілька разів не з’явився без поважних причин.

Ірина Гульчак ставить у провину Людмилі Дзюбенко те, що вона не подбала про явку юриста, хоча відповідно до ч.3 ст.50 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» секретар міської ради забезпечує своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням.

«Секретар Южноукраїнської міської ради – виконуючий обов’язки Южноукраїнського міського голови Дзюбенко Людмила Петрівна свідомо допустила бездіяльність у питанні повернення коштів до місцевого бюджету міста Южноукраїнська, не забезпечила відновлення моїх порушених прав територіальної громади міста Южноукраїнська», – вважає Ірина Гульчак.

Однією з позовних вимог є стягнення з Дзюбенко 49012,24 грн. на користь бюджету Южноукраїнська.

Читать ещё:  Южноукраинск - Родственники разыскивают свидетелей смертельного ДДП

Джерело: Маю Право

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *