Як виконують обіцянки мажоритарники Миколаївської області

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Миколаївської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

Загалом в області шість народних депутатів-мажоритарників, і тільки один з них виконав більше половини своїх зобов’язань перед виборцями.

Андрій Вадатурський з Баштанки (ОВО №130) від фракції «БПП» очолює рейтинг відповідальності мажоритарників Миколаївської області. Загалом він дав 49 обіцянок, з яких 34 виконав (69%) и одну провалив. До кінця каденції йому належить впоратися ще з 14(29%) зобов’язаннями.

 

Вадатурський Андрій Олексійович

Вадатурський Андрій Олексійович

Зокрема, нардеп пообіцяв долучатись фінансово до проектів Баштанської районної ради, спрямованих на створення робочих місць. У відповіді нардепа на наш запит зазначається, що він залучив кошти на будівництво басейну для плавання в Баштанці, будівництво спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям; створення відділень анастезіології, реанімації та невідкладних станів (капітальний ремонт приймального відділення, придбання обладнання) Баштанської ЦРЛ; реконструкцію лікувального корпусу-центра дитячої реабілітації та лікувального корпусу-хоспіс з добудовою під хоспіс Баштанської ЦРЛ.

Завдяки цим проектам передбачається створити 47 робочих місць.

Решта нардепів не змогли виконати навіть 30% обіцяного. Так, Олександр Жолобецький з Миколаєва (ОВО №129) від «БПП» з 45 запевнень виконав лише 13(29%), і 6(13%) – провалив. Отже, незважаючи на почесне друге місце у рейтингу, за реальними справами нардеп піднявся не дуже високо, адже за ним залишається ще 26(58%) завірень.

Наприклад, взимку нардеп пообіцяв допомогти встановити новий дитячий майданчик в садочку пгт Первомайска. Поки що ніяких результатів роботи в цьому напрямку не спостерігається, хоча ця обіцянка й не входить до компетенції нардепа.

На третьому місці за рейтингом виконаних обіцянок розташувався Борис Козир що представляє в Верховній Раді Заводський район Миколаєва (ОВО №127) від «БПП». Але таке почесне місце нардеп посів лише завдяки тому, що інші його колеги виконали ще менше обіцянок. Адже Козир з 29 запевнень виконав лише 7(24%).

Читать ещё:  Третьему блоку Южно-Украинской АЭС - 30 лет

Аркадій Корнацький від Первомайська (ОВО №132) також входить до фракції «БПП» і за ним зафіксовано лише 18 обіцянок, з яких він за чотири роки встиг виконати тільки 4(22%), і ще 3 запевнення – провалити. Понад 60% зобов’язань нардеп повинен встигнути виконати менше ніж за рік.

Жолобецький Олександр Олександрович

Пятий за рейтингом і передостанній по-факту – нардеп Артем Ільюк, що представляє Ленінський р-н Миколаєва (ОВО №128) та входить до депутатської групи «Відродження». Він також, як і Корнацький, дав 18 обіцянок але спромігся виконати лише 2(11%), стільки ж – провалив. А до кінця депутатських повноважень він мав би втілити в життя аж 14 зобов’язань перед виборцями.

І в аутсайдерах рейтингу відповідальності за кількістю виконаних обіцянок знаходиться Олександр Лівік з Вознесенська (ОВО №131), який входить до «БПП» але не входить у наш рейтинг через те, що за чотири роки не виконав жодної з трьох своїх обіцянок.

Детальніше – на інфографіці.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *