Южноукраїнськ «МИНУВ МІСЯЦЬ. ЩО ЗРОБЛЕНО?» — Людмила Дзюбенко

Місяць пройшов з того часу, як Южноукрїнська міська рада поклала на мене обов’язки очільника міста. Місяць, 30 календарних днів… Скільки це: багато чи мало?..

З приводу цього на сторінках, як нашої міської газети «Контакт», так і на теренах інтернет – ресурсу, можна прочитати багато всяких думок, домислів, міркувань…

Хочу надати мешканцям нашого міста свого роду звіт за місяць роботи моєї і всієї нашої команди, тим більше, що до цього зобов’язує і сама посада, і Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Що ж зроблено?

По-перше, налагоджено порозуміння і співпрацю з нашим містоутворюючим підприємством – ВП «ЮУ АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом». Здійснилась робоча зустріч з керівництвом АЕС, створена робоча група із представників підприємства та влади міста для напрацювання шляхів подальшого спільного руху в напрямку розвитку міста.

По-друге, також спільно з ВП «ЮУ АЕС»,  напрацьовуються шляхи виходу з глибокої кризи КП «ТВКГ», розглядаються всі можливі варіанти, на цій неділі заплановано чергове засідання відповідної робочої групи. Але, насамперед, чекаємо результати фінансово – господарського та юридичного аудитів підприємства, який зараз знаходиться саме в активній своїй фазі і є надія, що саме аудиторські звіти допоможуть зрозуміти, в якому напрямку необхідно рухатись для виведення КП із прірви банкрутства.

По-третє, активно проходять роботи по закінченню заміни вікон в першій та третій школі. Підрядники обіцяють повністю завершити весь комплекс робіт до 1 вересня. Маємо надію, що діти цих шкіл зустрінуть свято Першого дзвоника в класах з облаштованими новими світлими вікнами.

По-четверте, приступаємо до початку капітального ремонту тротуарного покриття бульвару Цвіточного. Ремонт розпочнеться від початку бульвару – зі сторони вулиці Енергобудівників і буде проводитись поетапно по всій протяжності до вулиці Соборної. Плануємо укласти тротуарну плитку, аналогічно проведеному ремонту доріжки біля будинку №26 по проспекту Незалежності.

Читать ещё:  У Білгородській області на території військової частини розстріляли військових

По-п’яте, вперше за всю історію міста Южноукраїнська наш бюджет отримав від держави 17,5 млн.грн. субвенції на придбання медичного обладнання для міської лікарні. Депутати міськради передбачили 3% співфінансування із міської скарбниці (це 525,0 тис.грн) і тендерний комітет комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня» під контролем і керівництвом департаменту соціальних питань та охорони здоров’я активно розпочав закупівельні процедури.

Всі, мабуть, пам’ятають День міста, який пройшов зовсім недавно, і звернули увагу, що вперше основну кількість святкових заходів ми провели в парковій зоні, в районі міського фонтану і ККСС «Олімп». Для приведення цієї зони до ладу, щоб жителі міста мали улюблене місце відпочинку, яке відповідає європейському рівню, передбачено кошти міського бюджету на розробку комплексного проекту реконструкції цієї території. Маємо надію на це благе діло залучити кошти грантів та держави. Це вже по-шосте…

По-сьоме, віднайдено кошти на коригування проекту по відновленню роботи дитячого садка №4. Проект буде подано на конкурс проектів, реалізація яких проводитиметься за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Це важливе направлення, особливо зважаючи на аварійність ДНЗ №8!

По-восьме, активно триває реконструкція гуртожитку №6 під житло, маємо впевненість, що до новорічних свят мешканці Южноукраїнська, які стоять в багаторічній черзі на покращення житлових умов, отримають довгоочікувані ордери на житло.

По-дев’яте, пройшла тендерна процедура на будівництво за кошти Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету спортивної зали гімназії. Невдовзі розпочнеться будівництво цього об’єкта і гімназія, нарешті, буде із спортивною залою.

По-десяте, активізовано роботу по облаштування житлових будинків приладами обліку води та тепла. На сьогодні ними вже обладнано 72 будівлі житлового фонду. Ще в 7 будівлях розпочато роботи по встановленню теплолічильників. До кінця літа поточного року планується облаштувати приладами обліку ще 22 будинка.

Читать ещё:  Главный медик Николаева рассказала, кому следует опасаться нового штамма коронавируса

Поетапно монтується система відеоспостереження по місту. Закінчується ремонт двох поверхів інфекційного відділення лікарні. Ремонтуються аварійні цоколь і відмостка ЦРД «Гармонія». Відновлюється робота пожежної сигналізації в ЗОШ №1. Триває процедура викупу земельної ділянки під міське кладовище, яка мала значні перепони в частині отримання нотаріальних послуг.

Нещодавно відбулась зустріч із керівництвом Костянтинівської селищної ради з приводу перспективи об’єднання громад. Створена робоча група, яка напрацьовує шляхи в цьому направленні.

Ось такий був цей місяць. Багато це, чи мало – місяць?.. В плані часу – мабуть, мало… В плані роботи – багато… І ще більше її чекає мене та всю міську владу в подальшому.

Л.ДЗЮБЕНКО, секретар Южноукраїнської міської ради

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *