Блок №2 ЮУАЕС: ремонт і реконструкція

Станом на 22 липня 2021 р. (48 доба планово-попереджувального ремонту (ППР*) на другому енергоблоці ЮУАЕС виконуються роботи згідно з «Графиком пуска энергоблока №2 ЮУАЭС после ППР-2021» №ГР.2.3801.1037 від 08.07.2021.

Згідно з «Програмою заміни тепломеханічного обладнання (ТМО)» виконуються роботи з реконструкції системи охолодження газоохолоджувачів генератора зі встановленням пластинчатих теплообмінників. На теперішній час виконано монтаж трубопроводів та виконуються роботи з монтажу імпульсних ліній.

З метою забезпечення повної відповідності технічних засобів контролю бору чинним нормативним документам виконуються роботи з модернізації нейтронних аналізаторів НАР-Б. Нині виконано монтажні роботи, ведуться пусконалагоджувальні роботи та комплексні випробування.

Довідково:

*Планово-попереджувальний ремонт (ППР) — проведення у заздалегідь заплановані терміни ремонту та обстеження обладнання для підтвердження його технічного стану. Під час ППР виконується також заміна та модернізація обладнання, направлені на підвищення безпеки, надійності та техніко-економічних показників роботи станції. Інша обов’язкова процедура ППР — перевантаження ядерного палива. На кожному енергоблоці АЕС ППР проводиться щорічно.

Енергоблок №2 ЮУАЕС 5 червня відімкнено від мережі для виконання середнього ремонту тривалістю 65 діб.

Джерело

Читать ещё:  Блок №3 ЮУАЭС: ремонт и реконструкция

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *