Про розвантаження енергоблока №1 Южно-Української АЕС

12 липня о 19 год 32 хв на першому енергоблоці Южно-Української АЕС було виявлено несправність у роботі системи управління органами керування. Відповідно до регламенту, о 19:40 оперативний персонал розпочав зниження потужності енергоблока №1 до 75 відсотків від номінальної. Після усунення несправності о 2 год 45 хв 13 липня розпочато відновлення потужності до номінальної, о 8:30 13 липня завершено навантаження енергоблока та зафіксовано номінальний рівень потужності.

Під час перехідних процесів порушень меж та умов безпечної експлуатації не було. Попередня оцінка події за Міжнародною шкалою оцінки ядерних подій INES нижче від шкали/рівень «0».

Станом на 13 липня третій енергоблок Южно-Української АЕС працює в заданому режимі без зауважень, другий енергоблок перебуває в плановому ремонті. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. 13 липня він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 4-29-93, а також на офіційному сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.

Джерело

Читать ещё:  ПО ЗАКІНЧЕННІ ПЛАНОВО-ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНОГО РЕМОНТУ ТРЕТІЙ ЕНЕРГОБЛОК ЮЖНО-УКРАЇНСЬКОЇ АЕС ПІДКЛЮЧЕНО ДО ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *