Волонтери-автотранспортники Южно-Української АЕС передали військовим відремонтовану техніку

Волонтери автотранспортного господарства (АТГ) Южно-Української АЕС відремонтували і передали українським воякам три одиниці військової техніки. На церемонії передачі, окрім автотранспортників, були присутніми т.в.о. генерального директора ВП ЮУАЕС Ігор Полович, голова профспілкового комітету підприємства Сергій Снітков і представники військових підрозділів ЗСУ і НГУ.

1 липня на території автотранспортного господарства новенькою фарбою виблискувала військова техніка: УАЗ-452 «швидка допомога», ГАЗ-66 і БТР-70. Буквально за годину ці транспортні засоби своїм ходом поїхали відповідно до 40-ї окремої артилерійської бригади (м. Первомайськ, Миколаївська область), до 79-ої окремої десантно-штурмової бригади (ОДШБр) (м. Миколаїв) і до в/ч 3044 Національної Гвардії України, яка охороняє Южно-Українську АЕС.

Директор АТГ Петро Форостяний зазначає: «Усю цю техніку притягнули до нас у досить непривабливому стані. Наприклад, чи зможемо ми поставити на колеса автомобіль УАЗ, спочатку складно було сказати, бо це був практично металобрухт. Для ГАЗ-66 наші майстри замінили гальмівну систему, коробку передач, двигун, вузли і агрегати, електросистему нову поставили, пофарбували. У БТР ремонтували гальмівну систему, електрообладнання, двигуни. Але ми не розслабляємось, бо на черзі – пожежна машина ЗІЛ-131 і БТР для 79-ї ОДШБр». За словами очільника автотранспортного підрозділу, на ремонт цих трьох транспортних засобів пішло більше як 165 тис. грн.

Починаючи з 2014 року, южно-українські волонтери-автотранспортники відремонтували і передали до підрозділів ЗСУ і НГУ, крім вузлів і агрегатів, близько 170 одиниць військової техніки. Т.в.о. генерального директора ВП «Южно-Українська АЕС» Ігор Полович у своєму виступі подякував южно-українським автотранспортникам за віддану працю і зазначив: «Як показує історія нашої держави, в скрутні часи нація об’єднується. Показовим прикладом є підтримка нашим підприємством, свідомими людьми, українцями армії. Це є прояв людяності і відповідальності. Озвучені цифри з кількості відремонтованої техніки говорять про те, що нашому персоналу все під силу, головне – ціль і бажання. Так тримати!».

Автотранспортники віддано працюють на цій волонтерській ниві вже восьмий рік поспіль. Вони ремонтують техніку для українських захисників у свій вільний від основної роботи час і навіть під час відпусток. Військові щиро дякували і вручили атомникам військові відзнаки. «Я вручаю волонтерам відзнаки нашої бригади, — каже заступник командира 79-ї ОДШБр Ярослав Калашник. — Хочу зауважити, що цієї відзнаки удостоюється навіть не кожен військовий з числа особового складу, а лише той, хто зробив справжній внесок у підтримання бойової готовності та боєздатності бригади. Дякуємо, що ви разом з нами».

Цей день відзначився ще й тим, що БТР-70, який отримали військовослужбовці в/ч 3044, яка охороняє Южно-Українську АЕС, став подарунком військовій частині до свята — 29-ї річниці її заснування. «Колектив АТГ завжди відгукується на наші прохання з технічного обслуговування важкої бронетехніки, — каже командир в/ч 3044 Олег Худолій. – Цей БТР автотранспортники ремонтують уже вдруге. Він прийшов до нас у 2014 році вже не новий, був відремонтований і задіяний у виконанні завдань з охорони ЮУАЕС. Ми не перестаємо дякувати небайдужим людям за увагу до нас, військових».

Крім відремонтованої військової техніки, волонтери-атомники — працівники автотранспортного господарства — у різний час передавали військовим, які виконують бойові завдання у зоні ООС, бронежилети, квадрокоптери, обмундирування, продукти та ін. Найпотужніша підтримка у вигляді благодійних внесків завжди надходила від колективу АТГ, профспілкового комітету Южно-Української АЕС і Атомпрофспілки.

Джерело

Читать ещё:  На енергоблоці №1 Южно-Української АЕС завершено контроль корпусу реактора зсередини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *