Южноукраїнськ — ГЕМОДІАЛІЗНЕ ВІДДІЛЕННЯ НЕ ЗАКРИВАЄТЬСЯ!

Місто лихоманить від пліток, що поширюються соціальними мережами з анонімних сторінок. Подейкують про закриття гемодіалізного відділення КНП “ЮМБЛ”.

Заступник міського голови Марія Дроздова запевнила, що немає жодних підстав для таких пліток: відділення працює, фінансується, фінансуватиметься з міського бюджету й надалі за потреби, бо йдеться про життєво необхідні медичні послуги.

За словами Ірини Мазнікової, виконуючої обов’язки директора КНП “ЮМБЛ”, це цілком соціальний проект, влада міста розуміє його важливість, тому надає необхідної фінансової підтримки.

Завідуюча гемодіалізним відділенням Анастасія Сергієнко розповіла про наступне. Відділення відкрито 10 лютого нинішнього року, воно обслуговує 15 людей з хронічною нирковою недостатністю. Кожному з них тричі на тиждень по чотири години апарати для гемоідалізу  очищують організм від токсичних речовин та видаляють зайву рідину. З липня кількість пацієнтів збільшиться на дві людини. На місячне утримання відділення потрібно 300-350 тис. грн. на витратні матеріали та 70 тис. грн. на заробітну платню. Зараз є дев’ять працівників: завідуюча, інженер, старша медсестра та ще дві зміни, що складаються кожна з медсестри, санітарки і техніка.

Відділення відкрите з понеділка по суботу, з 8 ранку до 19 години.

Джерело

Читать ещё:  Юный житель Первомайска стал чемпионом Украины по велоспорту

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *