На ЮУАЕС розпочалися комплексні пускові випробування першої черги бризкальних басейнів

На бризкальних басейнах Южно-Української АЕС 21 травня розпочалося заповнення підвідного каналу насосної станції подачі води. «Це дало початок комплексним пусковим випробуванням насосної станції та двох бризкальних басейнів. Таким чином  Южно-Українською АЕС зроблено важливий крок до успішного введення в роботу першого пускового комплексу проєкту реконструкції системи технічного водопостачання АЕС. До нього колектив станції йшов багато років», — підкреслює тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора ВП ЮУАЕС Юрій Шейко.

У заході взяли участь фахівці Дирекції НАЕК «Енергоатом», ВП ЮУАЕС, ПрАТ «Юженергобуд» (генеральний підрядчик) і представник ВП «Атомпроектінжиніринг» (замовник будівництва), який і підписав акт готовності об’єкта.

«Заповнення підвідного каналу насосної станції – важлива подія для нас, — каже начальник управління капітального будівництва ЮУАЕС Павло Вірич. – Це перший етап, який демонструє готовність системи технічного водопостачання до роботи. Вважаю, що рубікон будівництва ми пройшли».

«Сьогодні ми підбиваємо підсумки п’ятирічної роботи», — констатує керівник Дирекції з проєктів та інвестиційних програм ДП «НАЕК «Енергоатом» Тетяна Амосова і відзначає злагоджену роботу всіх учасників будівництва. Окрему подяку вона виносить генеральному підрядчику, який у короткі терміни сконцентрував свої ресурси, надолужив відставання від графіка та вийшов на перші пускові операції в установлені терміни.

До моменту, коли пусковий комплекс №1 буде введено в роботу, фахівці мають виконати низку заходів. А саме: після заповнення підвідного каналу насосної бризкальних басейнів зрівняти його рівень з Ташлицьким водосховищем, розібрати тимчасову перемичку та з’єднати водоприймач з водосховищем. Після цього на насосні агрегати буде подано струм, і під наглядом шеф-інженерів заводу-виробника перевірено їхні робочі характеристики. «31 травня ми маємо бути готові випробувати бризкальні басейни разом з насосами, а наступний крок — введення в експлуатацію першої черги. З цього часу об’єкт набуде робочого статусу», — резюмує Т.Амосова.

Читать ещё:  В Николаеве работники авиаремонтного завода вышли на митинг: защищают своего директора

 

Додатково:

Реалізація проєкту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Практичну реалізацію проєкту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня 2016 року.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *