ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

З травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію.

Відповідні документи вже затверджено Міністерством соціальної політики (наказ Мінсоцполітики від 07.05.2021 № 242) та зареєстровані у Мін’юсті.

  ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!

З метою уникнення утворення черг, на підставі документів, поданих протягом УСІХ 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія ВСІМ домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року.

Просимо усіх хто потребує підтримки держави не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

—  через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;

—  безпосередньо до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

—  заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу департаменту соціальних питань та охорони здоров’я, м.Южноукраїнськ, бульвар Цвіточний 4;

—  через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайт Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua;

Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики та на сайті Южноукраїнської міської ради з метою їх надання в паперовій формі особисто або надсилання поштою до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  чи центру надання адміністративних послуг.

Одночасно інформуємо, що наразі Мінсоцполітики додатково аналізує критерії призначення житлових субсидій, визначені Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами), з метою спрощення окремих умов їх призначення.

Читать ещё:  В Николаеве произошёл пожар в «Церкви Благодати Божией»

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів.

Таким чином, усім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення.

Додаткова інформація за телефоном 5-65-36; 5-57-19

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *