«Веловуйки» на АЕС

Атомна станція — об’єкт підвищеної уваги для всіх: і фахівців у різних областях, і тих, хто про її роботу не має анінайменшого поняття. Чи надійно? Чи безпечно? А що з рівнем радіації? Як проходить збагачення урану 235? Чому не відбувається ядерної реакції в паливних пігулках, поки вони не знаходяться в реакторі? На ці та інші запитання 7 травня змогли отримати вичерпні відповіді від фахівців управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС 16 учасників велотуру Миколаївською областю, що організував київський туристичний клуб «Веловуйки».

За словами керівника групи Олександра Іванюти, перший день туру розпочався з екскурсії в інформаційний центр АЕС. «Маршрут Миколаївською областю розроблений ще минулого року. До нього входить відвідування Актовського каньйону, Мигиї, сплав Південним Бугом і інше. Заразом вирішили збагатитися інтелектуально, так би мовити, урізноманітнити наші фізичні навантаження екскурсією атомною електростанцією. Багато людей не знають, що в Україні є і як це працює, а тут, в Миколаївській області в нас є можливість побачити на власні очі та, скажімо, «помацати» таку «родзинку» як атомна станція. Хотілося б потрапити всередину, але, на жаль, у зв’язку з карантином екскурсія пройшла в скороченому форматі», — каже Олександр і додає, що йому довелося якось побувати на одній з німецьких ГЕС, де був уражений масштабами виробництва. «Тепер я можу порівняти її з Южно-Українською АЕС. Це – вражаюче!» — ділиться керівник групи.

Прослухавши годинну лекцію про конструкцію ядерного енергоблока, фабрикацію палива, добування та збагачення урану, про поділ ядра, загальний принцип роботи АЕС і Южно-Українського енергокомплексу зокрема, гості запевнили, що дорогою до Актовського каньйону оглянуть також здалеку Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС.

Джерело

Читать ещё:  Про роботу ВП ПАЕС. Телебачення ПАЕС.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *