Южно-Український енергокомплекс у квітні: виробничі показники

Відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у квітні вироблено 1 млрд 673 млн кіловат-годин
(кВт-год) електроенергії.

Щоб отримати таку кількість електроенергії на тепловій електростанції слід було б спалити 472 млн кубометрів природного газу чи 620 тис. тонн донецького вугілля, що супроводжувалося б викидами в атмосферу від 821 тис. тонн до 1 млн 713 тис. тонн вуглекислого газу.

Внесок Южно-Української АЕС у загальний місячний виробіток енергокомплексу склав 1 млрд 649 млн 600 тис. кВт-год, Ташлицької ГАЕС – 19 млн 600 тис. кВт-год, Олександрівської ГЕС – 3 млн 900 тис. кВт-год.

Протягом місяця перший і другий енергоблоки Южно-Української АЕС працювали в заданому режимі. Після завершення планово-попереджувального ремонту 23 квітня до них приєднався третій енергоблок атомної станції.

У квітні два агрегати Олександрівської ГЕС та гідроагрегат №2 Ташлицької ГАЕС, а також 1-16 квітня та 28-30 квітня перший агрегат гідроакумулюючої електростанції працювали згідно зі встановленими графіками несення навантажень. З 17 по 27 квітня агрегат №1 виводився у короткостроковий поточний ремонт.

Радіаційний фон на промисловому майданчику ЮУАЕС у вказаний період перебував на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску АЕС, на
5 травня 2021 року він складає 0,08 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище протягом місяця не перевищували встановлених допустимих значень.

З початку року ВП «Южно-Українська АЕС» вироблено 6 млрд 195 млн кВт-год електроенергії, з початку експлуатації – 621 млрд 258 млн кВт-год.

Джерело

Читать ещё:  Брендові годинники та допомога при народженні дитини: що задекларувала сім’я нардепа Чорноморова

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *