Южноукраїнськ «Дорога життя!…» Стоп- Корупція

Шановні мешканці міста Южноукраїнськ, наразі пересування по вул. Дружби Народів приносить все більше роздратування та розчарування. В котре місцева влада у себе під носом «допустила» розвиток нахабного відношення Департаменту інфраструктури, безпосередньо, до жителів міста, шляхом недоцільного використання бюджетних коштів Южноукраїнської ТГ.
19 жовтня 2020 року «Департаментом інфраструктури міського господарства» ДІМГ (далі-департамент) було укладено договір №244-10/20 з ТОВ «Компанія «Євродор», яка надала всі відповідні документи. Предмет договору, «Капітальний ремонт вулиці Дружби Народів», вартістю 13 058 589,94 гривень, саме стільки повинна була коштувати міському бюджету робота відносно капітального ремонту дорожнього покриття.
ГО «СТОП-КОР» долучилася до вище вказаного питання та почала власне розслідування. Вивчаючи всі договірні документи, з’ясувалось наступне :
-26.10.2020 року, через 7 днів з моменту підписання договору №244-10/20, ДІМГ перерахував на рахунок ТОВ «Компанія «Євродор» кошти в розмірі 2 294 657,7 гривень, для придбання матеріалів для початку робіт. Перший етап робіт з капітального ремонту покриття полягав в фрезеруванні існуючого шару асфальту, не зважаючи на те, що пора року та умови вже давали зрозуміти, що це може бути порушенням якості робіт — мер міста, посадові особи з ДІМГ та виконавець ТОВ «Компанія «Євродор» єдиноголосно вирішили розпочати роботи по вулиці Дружби Народів.
— 15.12.2020 року департамент здійснив платіж на користь ТОВ «Компанія «Євродор» в розмірі 1 265 342,3 гривень, потім ще один платіж на суму в 2 458 889,93 гривень. Загальна вартість перерахунку до кінця 2020 року становила 6 018 889,94 гривень. Нагадуємо, що це за фрезерування існуючого покриття та за влаштування нижнього та верхнього покриття, а це в свою чергу 29 % від загального об’єму робіт. Ми бачимо, що за 29% виконаних робіт, було сплачено понад 45 % від загальної вартості робіт!
На даний час ми тільки спостерігаємо, як Пачкова Н.І. та Божко В.А. з однодумцями грабують міський бюджет. Вишевказані посадові особи розіграли другий сценарій з розкрадання бюджетних коштів, не звертаючи увагу на порушення ч.5 ст.41 ЗУ «Про публічні закупівлі», «Істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі». Порушуючи законодавство країни, недобросовісні посадові особи ДІМГ, самостійно прийняли рішення, щодо корегування кошторисної документації, з метою збільшення вартості виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Дружби Народів, в грошовому еквіваленті понад 21 000 000 млн. гривень.
ГО «СТОП-КОР» 26.03.2021 року звернулася з заявою до 3-го відділення в м.Южноукраїнськ Вознесенського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області, про можливе вчинення злочину посадовими особами Департаменту інфраструктури міського господарства (ДІМГ), передбаченого ч.3 ст.191 КК України.
За даною заявою, 27.03.2021 року відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування, стосовно посадових осіб ДІМГ, які, можливо, задіяні у цій схемі. ГО «СТОП-КОР» вважає, що місцевій владі необхідно негайно розпочати службову перевірку «діяльності» вищезгаданих, недобросовісних посадовців та на час перевірки Пачкову Н.І. та Божко В.А. відсторонити від службових обов’язків.
ГО « СТОП-КОР» буде пильно слідкувати за перебігом слідчого процесу та наголошує: кожна посадова особа буде притягнута до кримінальної відповідальності за зловживання службовими повноваженнями.
ГО «СТОП-КОР» не являється караючим органом та нагадує, що за невеликий проміжок часу, завдяки громадській організації, було відкрито чотири кримінальні справи по ч.2.3 ст.191 КК України, висвітлювались питання відносно: -незаконної забудови зупинки «Альянс»;
-недоцільного використання коштів департаментом освіти міста Южноукраїнськ,
-відмивання коштів під час ремонту кабінету томографії,
-капітального ремонту по вул. Дружби Народів та інш.
Не будьте осторонь відносно життєвих проблем нашої ТГ.
ГО «СТОП-КОР», в свою чергу, пильно слідкуватиме за всіма сферами від яких залежить гідне та комфортне життя жителів Южноукраїнської територіальної громади! Дякуємо всім за розуміння, довіру та підтримку!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *