Чорноморов на зв’язку: працівники ЮУАЕС особисто поспілкувались з народним депутатом

До Южно-Українського енергокомплексу 22 березня завітав народний депутат України Артем Чорноморов. Цього разу він зустрівся з працівниками підприємства в рамках особистого прийому громадян в Южноукраїнську. Всі охочі мали змогу поставити свої запитання та отримати на них відповіді.

Найбільше атомників цікавили теми фінансового стану НАЕК «Енергоатом» та ВП ЮУАЕС. Громаду, зокрема, хвилює недоотримання компенсації ризику населення, яке проживає в зоні спостереження Южно-Української атомної станції. За словами Анжели Савастру, заступника генерального директора з економіки та фінансів ВП ЮУАЕС, наразі ті кошти, які мають потрапляти до місцевого бюджету, Енергоатом у зв’язку зі складним фінансовим становищем сплачує не в повному обсязі (розстрочує).

Працівники станції також висловили занепокоєння щодо майбутньої корпоратизації компанії. Йшлося про долю соціальних об’єктів підприємства. Є ймовірність, що утримання Палацу культури «Енергетик» та спорткомплексу «Олімп» буде покладено на плечі міста, яке навряд чи зможе впоратись з цим додатковим навантаженням.

Нардеп пообіцяв взяти всі ці питання під особистий контроль та пильнувати за процесом створення закону та документів, згідно з якими може відбуватися корпоратизація Енергоатома.

Не менш гострим лишається тема повернення пільг на електроенергію для жителів тридцятикілометрової зони АЕС. Артем Чорноморов зазначив, що наразі навколо цієї проблеми точиться багато дискусій та шукаються шляхи її вирішення.

Наступна зустріч з Артемом Чорноморовим відбудеться у квітні. Точні дати та місце будуть повідомлені на його офіційній сторінці у Фейсбуці — https://www.facebook.com/chornomorovartem .

Джерело

Читать ещё:  Удар по Запоріжжю: загинуло 12 людей, 40 - постраждали

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *