Вітаємо Леоніда Миколайовича Корчагіна з 85-річним ювілеєм!

Кандидат технічних наук, Заслужений працівник ВП ЮУАЕС, Почесний громадянин міста, він очолював Южно-Українську АЕС у 1998-1999 роках.

Леоніда Миколайовича атомники цінують і поважають насамперед за його високу технічну компетентність, нестандартний підхід до вирішення  інженерних питань.

На Южно-Українську АЕС Леонід Корчагін прибув у вересні 1978 року, вже маючи науковий ступінь кандидата технічних наук, досвід роботи на керівних посадах у монтажній організації, проєктно-конструкторському бюро та в науково-дослідницькому інституті. Починав начальником цеху теплової автоматики та вимірювань. У 1984 році обійняв посаду заступника головного інженера з ядерної безпеки. У квітні 1986 року призначений головним інженером ВП «Южно-Українська АЕС», на цій посаді працював упродовж дванадцяти років. З березня 1998 року по вересень 1999-го був генеральним директором ВП ЮУАЕС.

Під час роботи на Южно-Українському енергокомплексі особливу увагу приділяв підвищенню надійності роботи обладнання. Низку пропозицій Леоніда Корчагіна було втілено в проєктних, технологічних рішеннях і в заводських доробках устаткування. У 1982 році вміло організував колективи підпорядкованого йому цеху та монтажних і налагоджувальних організацій на своєчасне, а головне — якісне виконання робіт з підготовки до пуску першого енергетичного блока ЮУАЕС.

Завдяки виробничому та науковому досвіду Леонід Миколайович успішно вирішував складні інженерні завдання, пов’язані з проєктуванням автоматизованої системи управління турбіною-1000 першого та другого енергетичних блоків, з пусконалагоджувальними роботами та з освоєнням проектної потужності. Під його безпосереднім керівництвом здійснювалося введення в експлуатацію другого та третього енергетичних блоків Южно-Української АЕС.

Бажаємо Леоніду Миколайовичу міцного здоров’я, натхнення, якомога більше приємних подій та надійних друзів!

Джерело

Читать ещё:  В Египте регулятор разрешил РФ строить атомную электростанцию

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *