Енергоатом запустив платформу професійного розвитку жінок в атомній енергетиці

НАЕК «Енергоатом» підтримує професійний розвиток жінок в атомній енергетиці. Частка жінок від загальної кількості працівників Компанії – найвища в енергетичній галузі держави.

Керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час урочистого заходу з нагоди Міжнародного жіночого дня подякував та висловив глибоку повагу жінкам, які працюють у галузі атомної енергетики. Керівник Компанії зауважив, що всіляко сприятиме просуванню політики гендерної рівності у сфері, стосовно якої існує усталений стереотип – нібито працювати на АЕС або обіймати керівні посади у цій галузі можуть лише чоловіки. Він також привітав атомниць, відзначивши їхній високий професіоналізм та особливе почуття відповідальності.

Очільниця громадської організації Woman in Nuclear Ukraine (Жінки в ядерній енергетиці), яка є українським осередком Woman in Nuclear Global, Маргарита Раєць зазначила, що гендерна рівність у будь-якій сфері є передумовою розвитку і позитивних змін. «Енергоатом розвінчує міф про ядерну енергетику як виключно чоловічу сферу. Саме ця організація забезпечує роботою майже 12 тисяч жінок, а це більше ніж 33% співробітників Компанії», – повідомила пані Раєць.

Керівництво Компанії підписало Меморандум з громадською організацією WIN Ukraine, яка об’єднує, підтримує і заохочує в першу чергу фахівчинь, які працюють у ядерній галузі. Сторони домовились сприяти досягненню гендерної рівності та формувати інтерес дівчат і жінок до ядерної енергетики. Підписанням цього Меморандуму сторони дали старт платформі професійного розвитку жінок в атомній енергетиці, яка охоплюватиме майданчики вітчизняних АЕС та відкриє нові можливості для атомниць.

Источник

Читать ещё:  Полиция начинает проводить техосмотр транспорта прямо на дорогах

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *